Forældresolidaritet

Af Bente Dalsbæk 41

»De andre« er blevet et storforbrugende monster af mærketøj, tivoliture og elektronik. Det er et niveau, som vi forældre har sat og dagligt sætter. Ingen andre. Vi forældre er ansvarlige for, hvor stort »de andre«-monsteret skal være.

 

De seneste dage er kritikken af integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet taget til igen, fordi nu er det nu. De, der læser med jævnligt, ved, at det gør indtryk på mig, hvis regler for de voksne skaber pres på børnene. Fattige børn er udsatte børn, og dér er jeg helt på linje med kritikerne: Vi kan ikke vende det blinde øje til, når børn af økonomiske grunde presses ud af sammenhænge, hvor de kunne få gavn af et samvær med andre. Eller de presses ind i sammenhænge, som mærker dem for resten af livet – f.eks. en kriminel løbebane – fordi, det er en måde at få råd til at ligne »de andre«.
For fattige, udsatte børn er fraværet af muligheden for at være med til det, »de andre« kan, ofte et omdrejningspunkt. Børn og voksne i udsatte familier finder strategier for at melde fra, så man slipper for ydmygelsen ved at skulle sige, at »det er der ikke råd til«. Det er nemlig ekstremt tabubelagt, at ens forældre ikke har råd.

Som barn på Øster Farimagsgades Skole i København husker jeg det ikke som så stort et tabu som i dag. Lidt pinligt, ja – men der var mange i samme båd. Der var andre, der havde prøvet at gemme sig for fogeden, når han ringede på – og der var nogle, der måtte hente rugbrødsmadder i skolens kælder eller fik tøj fra Børnenes Kontor. Sådan var det for mange der, hvor jeg boede. Måske undervurderer jeg omfanget af skammen, men tabu var det ikke. Det tabu, fornemmer jeg til gengæld, er helt klart større i dag. »De andre« er blevet et storforbrugende monster af mærketøj, tivoliture og elektronik. Det er et niveau, som vi forældre har sat og dagligt sætter. Ingen andre. Vi forældre er ansvarlige for, hvor stort »de andre«-monsteret skal være. I alle de år, jeg har haft børn i folkeskolen, har vi talt om niveauet for arrangementer, men kun om, hvad der er »sundt« for vores egne børn. Aldrig om at niveauet skal sættes af solidaritetshensyn. Ja, jeg sagde det virkelig: »solidaritet«.

Det betyder, at vi forældre – og her griber jeg ekstra fat i egen barm – skal gøre os mere umage med at sætte en fællesnævner, hvor alle kan være med. Alle. Og det er svært. Vi kan sagtens blive enige om gallamiddage og limousine-kørsel, for nu at nævne noget ekstremt. Men »hverdags-hyggen«, hvad med den? Det kan jo ligge lige for at tænke: »En afslutning på det lokale pizzeria for børn og forældre kan alle være med til?« Nej, det kan faktisk være et økonomisk no-go for nogle lige at smide 300 kroner til dét. Ligesom Det Store Kageræs kan være det. Så man vælger at blive væk og siger ikke noget om hvorfor. Derfor ved vi andre heller ikke, at det er, fordi det står trangt til. Men vi burde faktisk være i stand til at tænke, at der selvfølgelig må være nogen i vores omegn, der har det stramt økonomisk. At ikke alle ligner os selv i reservatet. At det presser familier med enlige forsørgere, arbejdsløshed og sygdom at trivselsarrangementer ofte koster mere end en pakke gær og noget mel til nogle helt almindelige boller. Eller at nogle uden ståhej skal fritages for overhovedet at have noget med.

Jeg og mange andre forstørrer tabuet – og presset på børnene – ved ikke altid at tale, tænke eller arrangere så vi er, hvad vi burde være: solidariske.

41 kommentarer RSS

 1. Af Eva Madsen

  -

  Da jeg var barn i 40 erne , legede jeg bl.a. køer på græs, i vores dejlige have, køerne var en sten med hul i , i hullet var en snor som var forbundet med en pind, pinden i jorden blev flyttet jævnligt, når køerne havde afgræsset deres område.
  Hvor svært kan det være ?? Var det synd for mig ( barnet ) ??( OBS. vi var ikke fattige.)

  Hader udtrykket det er så synd for – gu er det ej.

  Se fjernsyns reklamer for diverse nødhjælp indsamlinger, lille barn med stor mave, beskidt med tårer i øjnene, mange gange hylende .

  Dette lille søde barn vokser op og fabrikerer endnu 10 små børn ,som ligner det barn som folk donerede penge til. !!!

  Det kan kun være forældrenes skyld ,som har sat et barn i verden som de ikke kan forsørge.
  I fremtiden bliver kloden et ragnarok af milliarder af mennesker ,som ikke kan forsørge sig selv på grund af overbefolkning, dette vil uundgåeligt medføre krige ,flygtninge strømme og konflikter

  Det med at europa skal hjælpe de fattige lande syd og øst for middelhavet, så befolkningerne ikke påtænker at flygte til de rige lande , er en misforståelse , vi hverken kan eller skal hjælpe .- Ingen hjælp er den bedste hjælp.

  Her i danmark , i vores lille smørhul, bor der over 1 million for mange mennesker , der ikke er stand til at forsørge sig selv – det er helt hul i kasketten at indføre så meget som 1 ny person til landet – tværtimod vi skal i gang med at exspedere folk UD af landet , bl.a. udlændinge der lever på overførselsindkomst , kriminelle samt ” utilpassede ” unge af anden etnisk herkomst.

 2. Af Henrik S

  -

  Hallo kalder månen!
  Bente kom nu ned på jorden!
  Solidaritet !
  Hvad skal vores børn også være solidariske med!
  Dem der er grimmere , dårligere begavede , umusikalske , dovne osv , så vi alle bliver lige?
  Så skal alle spille grimme , dårligt begavede osv.i solidaritet.
  Hvad med at lære vores børn om værdier og give dem selvværd , istedet for at give vores børn mindreværdskomplekser over at andre opfører sig tåbeligt.
  Samt lære vores børn at sætte tæring efter næring – på en værdig måde.
  Din indgangsvinkel til dette problem er helt forkert og helt urealistisk at gennemføre.

 3. Af Benny B

  -

  “FN: Næsten 30.000 udlændinge er i krig i Irak og Syrien
  Islamisk Stat taber territorium, og det kan få såkaldte syrienkrigere til at rejse retur, siger FN-diplomat”
  Men etablissementet er ligeglade, de vil hellere pille sig i navlen og købe plastic legetøj til poderne.

  Under anden verdenskrig fik alle englændere, der havde kæmpet for tyskerne, frataget deres statsborgerskab.
  Hvorfor får disse gale islamister og massemordere overhovedet lov til at rejse tilbage?

 4. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Bente Dalsbæk,

  Fint indlæg:

  Men solidaritet – og så på berlingske blog?

  Det havde nok været mere relevant at skrive om de kæmpestore fordele ved forældrekøb af ejerlejlighed til poderne i en tid, hvor det er svært at opdrive en lejelejlighed – helst i nærheden af centrum i vores storbyer.

 5. Af j nielsen

  -

  “Men solidaritet – og så på berlingske blog?”

  I de rette kredse er “solidaritet” et skældsord på linje med “landsforræder”.

  1ste maj – så te’ dig.

 6. Af Svend Jensen

  -

  “De seneste dage er kritikken af integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet taget til igen, fordi nu er det nu.”

  Hvor er migranternes forældresolidaritet med de fattige børn i deres hjemlande?
  Gad vide om nævnte tiltagende kritik kommer fra venligboerne og radikale, da ydelser og loft netop begrænses af det hurtigt voksende indtag af migranter.
  Alle kager er bagt i én størrelse, bestemt af mængden af ingredienser til rådighed; således også ydelser og loft. Vokser antallet af sultne, der kræver del i kagen, bliver størrelsen af skiverne tilsvarende mindre pr. hoved.
  Det er aldrig venligboernes og de radikales bekymring, om samfundet har midler nok til at bespise den voksende bestand af migranter i Danmark. De godtænkende ejer heller ikke forståelse for, at med de samme penge kan man udvise større solidaritet med de fattige børn i migranternes hjemlande; fremfor her i landet.
  Man må konkludere, at for venligboere og radikale er det ligegyldigt om de klapper danske skødehunde eller tilvandrede migranter; klapperiet skal helst foregå her i landet.

 7. Af J Mar.tinez

  -

  ” Vi kan ikke vende det blinde øje til, når børn af økonomiske grunde presses ud af sammenhænge, “…

  Og vi kan heller ikke være det bekendt..Den manglende jantelovs respekt i samfundet nu, over for naboens barn, varsler ilde for fremtiden…

  “Måske undervurderer jeg omfanget af skammen, men tabu var det ikke. Det tabu, fornemmer jeg til gengæld, er helt klart større i dag. »De andre« er blevet et storforbrugende monster af mærketøj, tivoliture og elektronik.”

  Det overfladiske borgerlige mærke samfund har en storhedstid..Folks forargelse mod mennesker der tager en hullet t-shirt på med vilje er stor. Selv blandt fattige..Janteloven er desværre på vej ud, nu skal det hele være “airs” om elitærhed, overskud…Og det er udover at være yderst kedeligt, ikke godt for mennesker og deres samvær.

  Gik forbi en bagerforretning på frb igår, da giver gratis surdej ved køb hvis nogen ønsker det..En borgerlige hattedame på ca. 6o år kom ind og spurgte hvorledes dette bruges…Hvis man er 6o år i dk og husmoder 🙂 og ikke ved det, og ønsker at lave brød med surdej for første gang, fortæller det ikke så lidt i undertegnedes optik..Vi har behov for at få pudset janteloven af, og genindført den..Den var et yderst charmerende tiltag i den Danske folkesjæl..

  “solidariske i B”….Jantelov og solidaritet er skældsord i blå blok..Og de læner sig faktisk op ad hinanden..Stresset mange har ved at “give off an air” om det “perfekte” velklædte menneske og borgerlige mærke dyder, er hul, og intet værd..En værdiløshed…Hvad den drejer sig om , er at tage fra andre mennesker kun , og ikke at dele.

  PS Fru Harald har besvaret dig i flere blogs, men ytringsfriheden er nedlagt der. Nogen har skrevet i undertegnedes navn her i avisen..Du må bede lilleør mfl. om at frigive mine kommentar.”

 8. Af J Mar.tinez

  -

  ” Vi kan ikke vende det blinde øje til, når børn af økonomiske grunde presses ud af sammenhænge, “…

  Og vi kan heller ikke være det bekendt..Den manglende jantelovs respekt i samfundet nu, over for naboens barn, varsler ilde for fremtiden………….

  “Måske undervurderer jeg omfanget af skammen, men tabu var det ikke. Det tabu, fornemmer jeg til gengæld, er helt klart større i dag. »De andre« er blevet et storforbrugende monster af mærketøj, tivoliture og elektronik.”

  Det overfladiske borgerlige mærke samfund har en storhedstid..Folks forargelse mod mennesker der tager en hullet t-shirt på med vilje er stor. Selv blandt fattige..Janteloven er desværre på vej ud, nu skal det hele være “airs” om elitærhed, overskud…Og det er udover at være yderst kedeligt, ikke godt for mennesker og deres samvær.

  Gik forbi en bagerforretning på frb igår, da giver gratis surdej ved køb hvis nogen ønsker det..En borgerlige hattedame på ca. 6o år kom ind og spurgte hvorledes dette bruges…Hvis man er 6o år i dk og husmoder 🙂 og ikke ved det, og ønsker at lave brød med surdej for første gang, fortæller det ikke så lidt i undertegnedes optik..Vi har behov for at få pudset janteloven af, og genindført den..Den var et yderst charmerende tiltag i den Danske folkesjæl..

  “solidariske i B”….Jantelov og solidaritet er skældsord i blå blok..Og de læner sig faktisk op ad hinanden..Stresset mange har ved at “give off an air” om det “perfekte” velklædte menneske og borgerlige mærke dyder, er hul, og intet værd..En værdiløshed…Hvad den drejer sig om , er at tage fra andre mennesker kun , og ikke at dele.

  PS Fru Harald har besvaret dig i flere blogs, men ytringsfriheden er nedlagt der. Nogen har skrevet i undertegnedes navn her i avisen..Du må bede lilleør mfl. om at frigive mine kommentar.”

 9. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Svend Jensen

  “Hvor er migranternes forældresolidaritet med de fattige børn i deres hjemlande?”

  FAKTACHECK

  Mig bekendt sender migranter over hele verden millardbeløb hjem til deres fattige familier. Beløbet er større end verdens samlede ulandsbistand.

  Jeg læste en interessant artikel, der handlede om, at man ikke længere nøjes med ar have forskellige, politiske holdninger (fred være med det), men at man nu havde forskellig opfattelse af sandheden.

  Som et eksempel, Donald Trump, som er en patologisk løgner., men hans tilhængere foretrækker at tro på disse løgne. Alle hans løgne er for dem den skinbarlige sandhed.

  Det fandme uhyggeligt,do!

 10. Af Kirsten Rasmussen

  -

  Ofte tager medierne børn og unge taget som gidsler, når samfundsskruer strammes. Når der f.eks. strammes op på de økonomiske ydelser er det børnene, det er synd for, og når rygeloven skal strammes, er det primært for at forhindre, at unge mennesker begynder at ryge.

  Efter min mening bliver vi nødt til at se mere fornuftigt og mindre følelsbetonet på den slags.

  For sagen er jo, at det da også er synd for de børn af forældre, der sådan set har penge nok, men som vælger at bruge dem på elektronik, rygning, alkohol og husdyr m.m. i stedet for at prioritere deres børn. Det er også synd for de børn, der ikke må deltage i skolearrangementer, fordi de bare ikke må – måske står kultur og/eller religion i vejen.

  Selv om det er lidt hårdt, vil der altså altid være børn, det er synd for, og i sidste ende er det forældrenes ansvar. Hvis forældrene ikke synes, de får penge nok af samfundet, så må de:

  1. gøre en indsats for at blive selvforsørgende
  2. skrue ned for deres eget forbrug
  3. søge økonomisk og anden rådgivning

 11. Af Allan Jensen. R

  -

  Godt indlæg. Selvfølgelig prøver vi forældre, at opdrage vores børn så fornuftigt, at det materielle ikke bliver det centrale i deres liv. Nu er vi somme tider selv dårlige forbilleder, uden at vi egentlig gør os det klart. Jeg havde en periode med lille ordretilgang i mit firma. Jeg havde løn at betale til mine medarbejdere og havde derfor ikke mange likvide midler. Vores datter voksede meget i denne periode og lige pludselig blev hun mobbet af tre drenge i klassen, for sit tøj. Mobberne var en bankdirektørsøn, en overlægesøn og en hvis far var højt på strå i DR. Pigerne mobbede ikke, det skulle man ellers tro. Dette skete i en god dansk folkeskole. Hvad gjorde vi? Ville vi hærde hende og lade hende gå med det slidte tøj? Det burde vi måske have gjort. Det gjorde vi ikke. Vi gik ud og købte tre dyre beklædningsgenstande til hende på kredit. Hun har tøjet endnu. Mobbningen holdt op. Min kone sagde til mig, vi kører den hurtige vej. Læreren gav drengene iøvrigt en reprimande. Dette siger desværre også noget om forældrene.

  Danskeren, eller nydanskeren J. Martinez. Jeg er ligeglad, om du er det ene, eller det andet, fordi jeg er ikke en fremmedhader, men jeg irriteres af dovne kværulanter, som synes alting er andres skyld.
  Jeg kan godt forstå, at du er udelukket på nogle blogs. Nu har jeg fulgt med i din hadefulde færd mod islændinge. Ingen har misbrugt dit navn. Hvad med, at du fandt dig et arbejde, så du ikke ligger det danske samfund til last? Alt dette jammer om, at islændinge nasser og tager dit arbejde, efterlader et pinligt udtryk af dig, simpelthen for pinlig. Er det altid andre flittige menneskers skyld, at du ikke har et arbejde? Jeg ville nærmere tro, at du ikke har noget arbejde, grundet dårlig opdragelse, sådan som du tiltaler folk her på bloggen kære ven. Var jeg din far, så havde jeg fortalt dig et par vel valgte ord.

  Jeg tror, at du skal passe på fru Harald, som er skrap. Hun kunne godt effektuere, det hun har skrevet. Så fortsæt du din bedre stil.

 12. Af erik frausing

  -

  som gammel lærer på Øster Farimagsgades skole,vil jeg påpege vigtigheden af LÆRERENS indsats . Læreren BØR kende sine elever så godt,at han/hun ved,hvilke elever samt forældre,der har det svært.Vi klarede det ved jævnlige forældremøder-og når vi blev enige om et arrangement,lagde folk penge i en kuvert,således at INGEN kunne se beløbet og alle deltog.
  Dog må jeg sige,at det var før pizzaen blev opfundet-så jeg taler om skolearrangementer.
  Og så er det vigtigt at forældre lærer deres børn at det IKKE er tabu at have færre penge end andre! Det lærte min mor mig i 50-erne,hvor jeg ikke havde fik hvad kammeraterne fik.Mine
  første fodboldstøvler som 9-årig var min mors skistøvler str. 37. Men mange ting i livet er et spørgsmål om prioritering.At promenere rundt i mærketøj er for mig helt latterligt-måske derfor er mine 4 børn ikke blevet mærkedyr.Og jeg har kun selv haft råd til brugte biler-og jeg erkender det gerne. Så derfor kære forældre-lad være med at overdænge jeres afkom med ting de ønsker sig-for de vil blive ved med at kræve.Lær dem at spare!

 13. Af J Mar.tinez

  -

  Det fandme uhyggeligt,do!”
  NJH

  Spørgsmålet er vel om de virkelig tror på alle disse åbenbare løgne? I USA er svaret desværre nok ja, da underklassen og næsten hele middelklassen der simpelthen er yderst dum og dårligt velinformeret..Ja, uhyggeligt..Vi har også visse lav kulturelle medier, som radio 24-7, der videregiver disse løgne som den skinbare sandhed af Trump. Trump, som df også, har forstået Oscar wildes “”Patriotism is the virtue of the vicious.” , på deres egen måde, og score via løgne der..

  Vi har jo også en større mængde af dem i disse blogs..

  Allan, hvis nu du hedder det og er dansker og ikke blot en islandsk borger,
  der har nasset på det Danske uddannelsessystem mens vores egne er forbigået, og løbet væk fra sine massive spekulationer fra finanskrisen og tørt disse beløb af på fattige skatteborgere i dk, England og Holland især, via en national folkeafstemning dertil, således at ja, vi kan beskylde et flertal af islandske borgere for at være nassere…Så vidunderligt at se island få en røvfuld i fodbold. 🙂

  mht fru harald…Er der skam intet at frygte..Hun truer allerede med at hacke i B, og har fundet 2 villige venner dertil..Dette er kriminal intention, og har flere gode andre sager til retten allerede. 🙂

 14. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J. Nielsen

  “I de rette kredse er “solidaritet” et skældsord på linje med “landsforræder”.”

  Jeg er udmærket godt klar over, at solidaritet er noget man har, eller ikke har. Fuldstændig som empati. Der vil desværre altid være nogen, der har fået disse følelsesmæssige ‘tråde’ skåret over – ofte tidligt i livet -og det er noget, der er næsten umuligt at reparere.

  Jeg forstår ikke hvad du mener med ‘de rette kredse’. For mig lyder det som personer udenfor pædagogisk rækkevidde.

 15. Af j nielsen

  -

  “som gammel lærer på Øster Farimagsgades skole,vil jeg påpege vigtigheden af LÆRERENS indsats . Læreren BØR kende sine elever så godt,at han/hun ved,hvilke elever samt forældre,der har det svært.”

  Jeg har oplevet, for nylig, i folkeskolen, at læreren slet ikke kender sine elever. Det bliver klart til “forældremøder” som foregår ved 5 minutters speed-dating. Ikke faste lærere – alt bliver brudt op hver 3. måned. Så læreren har “sine” elever i 3 måneder. Derefter har han/hun nogle andre elever. Det er den nye stil.

 16. Af j nielsen

  -

  “Jeg forstår ikke hvad du mener med ‘de rette kredse’. For mig lyder det som personer udenfor pædagogisk rækkevidde.”

  Blandt andet berlingske blogs. Så det skal nok passe.

 17. Af Kirsten Rasmussen

  -

  @Niels Juul Hansen
  Nu leger vi, at:

  Jeg er en fornuftig person, der sætter tæring efter næring, ikke ryger, kun drikker lidt alkohol og kun, når jeg ved, jeg har råd til det. Hvis det er nødvendigt, har min husstand en grøddag om ugen, og vi har kun investeret i det mest nødvendige – og billige – elektronik. Resultatet er, at mine børn godt kan gå til idræt, deltage i skolearrangementer osv. osv.

  Hvis jeg nu skal være økonomisk solidarisk (for barnets skyld, selvfølgelig) med et forældrepar, der opfører sig præcis stik modsat, så skal jeg godt nok tage mig sammen for at snuppe et par ekstra grøddage så jeg i solidaritetens hellige navn kan få råd til at bidrage økonomisk til, at deres barn kan komme med på lejrskole. Særlig hvis f.eks. det pågældende forældrepar ryger hver 20 Prince om dagen, i stor stil lever af fast food og har et fladskærms TV, der er både nyere og dyrere end mit.

  Jeg siger ikke, jeg ikke ville gøre det – for empati og fornuft følges ikke nødvendigvis ad – men det blev ikke med det største smil på læben. Det må jeg ærligt indrømme.

  At tale – som du gør – om, at “følelsesmæssige tråde er skåret over” forekommer mig at være noget enøjet.

 18. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS JUUL HANSEN – 6. JULI 2016 12:51
  “Mig bekendt sender migranter over hele verden millardbeløb hjem til deres fattige familier. Beløbet er større end verdens samlede ulandsbistand.”

  Hvis nu de pengestærke migranter blev hjemme hos deres fattige nære familier, kunne vi sende langt flere kroner afsted til u-landene generelt. De migranter, som nu nasser på Danmark, bliver rigeligt opfedet af venligboere, socialrådgivere, røde kors, ‘ollekolle for asyl’, flygtningestyrelsen og frivillige. Mangler de nye møbler, luksusTV, bosted, lægehjælp. psykologbistand og tandlæge, ringer de bare til kommunen. Fluks får de hvad de ønsker; det er ren slaraffenland og tag-selv bord.
  De hjemløse danskere på kontanthjælpsloft kan kun stå og misundeligt måbende iagttage forkælelsen af de stakkels ‘ofre’ fra Migrantistan.
  Hvis migranter har råd til at sende danskernes surt erhvervede skattepenge hjem til familien, får migranterne for meget i pengehjælp og skal modregnes. Danskere modregnes for alt. Tjener migranterne selv penge. skal de betale ekstra migrantskat, som Danmark så kan bruge til generel u-landshjælp.

  Migranter elsker naturligvis at være solidariske med u-landenes fattige børn – ikke sandt?

 19. Af Hans Jensen

  -

  Flere indlæg i filteret nu her…

  mvh javier martinez

 20. Af jørgen nielsen

  -

  Danske forældre ønsker normalt kun det bedste for deres børn, men er tankeløse, perspektivløse og kortsynede mht. om der overhovedet er en fremtid for deres børn, i et Danmark der islamiseres mere og mere, og oveni lider under utallige skandaler.

  Den Ulandshjælp som DR og godhedsindustrien har reklameret for i 40 år, har nu vist sig at have skadet langt mere end den har gavnet. Situationen i Afrika er værre end nogensinde, og er pga. kortsynet “hjælp” blevet til en trussel mod Europa.

 21. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kirsten Rasmussen

  Vi behøver ikke at lege, at du er en fornuftig person. Du lyder da som en yderst fornuftig og sympatisk person. 🙂

  Jeg nævner både empati og solidaritet, men jeg mener ikke, at empati er noget værd uden solidaritet. For mig er nøgleordet solidaritet.

  Vi kan have lige så megen empati og forståelse for andres problemer, det skal være, men hvis der ikke følger solidaritet med, så kan det være det samme. Empati og forståelse koster intet, hvorimod solidaritet betyder ‘ar tage pungen op af lommen’ – eller give afkald på privilegier.

  Nu handlede bloggen om de reducerede integrationsydelser – og jeg tvivler på, at de på nogen måde vil gavne børnenes integration herhjemme.

  Tværtimod.

  Der er selvfølgelig også en del herhjemme, der ikke ønsker integration af flygtninge. De ønsker ikke at vi tager imod nogen flygtninge overhovedet. Det er også en måde at løse integrationsproblemerne på, men efter min mening er det urealistisk.

  Regeringen og blå stue har så valgt at sætte sig mellem to stole. At acceptere de flygtninge vi er forpligtede til, men samtidig sørge for at gøre det så utåleligt som muligt for dem.

  At man kan føle sig godt tilpas med det kan så undre mig.

  P.S. Jeg mener at Erik Frausing er inde på noget af det rigtige i skolen.

 22. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kirsten Rasmussen

  PPS. Jeg er forøvrigt enig med dig i, at det er forkasteligt, når der er forældre, som er mere optaget af egne behov end deres børns.

 23. Af J Nielsen

  -

  “Vi kan have lige så megen empati og forståelse for andres problemer, det skal være, men hvis der ikke følger solidaritet med, så kan det være det samme.”

  Det er rigtigt. Sjovt nok ligger menneskets evne til empatisk tænkning bag præventiv krigsførelse, altså forebyggende angreb. Her er solidariteten naturligvis helt fraværende.

 24. Af J. VM Martinez

  -

  “Det er rigtigt. Sjovt nok ligger menneskets evne til empatisk tænkning bag præventiv krigsførelse, altså forebyggende angreb. Her er solidariteten naturligvis helt fraværende.”
  J.nielsen

  En skarp analyse…Og helt korrekt!

  “For mig er nøgleordet solidaritet.”
  NJH

  Og for undertegnede..Jeg stemmer altid ud fra parolen om at den “laveste er målestok for alt”…Dermed ikke sagt jeg støtter op om indvandrer,, da jeg godt kan regne “elementært watson”, og udregne at man kan redde 5 lokalt for 1 enkelt her, og denne enkelte på den lavestes bekostning.

  Stemmer på enhedslisten da de som bekendt har landets strammeste indvandringspolitik, via deres anti-løndumper politik for øst indvandrer, mens DF’s mandater mere end fordoblet indvandrer antallet under VKO pr. år end lo året før? og Nu igen under LAVKO?

  Men partiet støtter jo op om flygtninge i et ikke “sustainable” niveau. Som Kamm siger, der er et maximum..

  Så gerne et socialistisk parti der støttet mere op mod indvandring for landets svageste borgeres skyld især..Vi kan ikke redde verden, uden at ødelægge vores egen, og blive et lige så fælt samfund som usa.

 25. Af J Martinez

  -

  “Det er rigtigt. Sjovt nok ligger menneskets evne til empatisk tænkning bag præventiv krigsførelse, altså forebyggende angreb. Her er solidariteten naturligvis helt fraværende.”
  J.nielsen

  En skarp analyse…Og helt korrekt!

  “For mig er nøgleordet solidaritet.”
  NJH

  Og for undertegnede..Jeg stemmer altid ud fra parolen om at den “laveste er målestok for alt”…Dermed ikke sagt jeg støtter op om indvandrer,, da jeg godt kan regne “elementært watson”, og udregne at man kan redde 5 lokalt for 1 enkelt her, og denne enkelte på den lavestes bekostning.

  Stemmer på enhedslisten da de som bekendt har landets strammeste indvandringspolitik, via deres anti-løndumper politik for øst indvandrer, mens DF’s mandater mere end fordoblet indvandrer antallet under VKO pr. år end lo året før? og Nu igen under LAVKO?

  Men partiet støtter jo op om flygtninge i et ikke “sustainable” niveau. Som Kamm siger, der er et maximum..

  Så gerne et socialistisk parti der støttet mere op mod indvandring for landets svageste borgeres skyld især..Vi kan ikke redde verden, uden at ødelægge vores egen, og blive et lige så fælt samfund som usa.

  Flere indlæg i filteret?

 26. Af ole jensen

  -

  Muslimen ja vi er mar ti nez/sø ren sø ren sen, den muslimsk gifte ni els ju ul han sen og de meget radikale harald kristensen og NPL fylder meget på denne eller diverse andre blogs. Det bør man vel være opmærksom på.

 27. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Ole Jensen, Bent Rasmussen, Preben Jensen og 25 andre ‘aliassser’

  “Muslimen ja vi er mar ti nez/sø ren sø ren sen, den muslimsk gifte ni els ju ul han sen og de meget radikale harald kristensen og NPL fylder meget på denne eller diverse andre blogs. Det bør man vel være opmærksom på.”

  Der er vist ingen, der fylder fylder mere på debatten end Preben Jensen 1 , 2, 3 og hans utallige andre ‘pseudonymer’. Og de fleste af hans indlæg handler om at nedgøre alle andre debattører plus Marianne Jelved!

 28. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J. Martinez

  “Så gerne et socialistisk parti der støttet mere op mod indvandring for landets svageste borgeres skyld især.”.

  Hvis du ønsker en bedre velfærdspolitik for de svageste (etnisk danskere) end V, K , LA, S og R – og samtidig en mere restriktiv flygtninge- og indvandrerpolitik, så er der kun én mulighed for dig.

  Stem på Dansk Folkeparti. Fordelingspolitisk ligger de meget tæt på Enhedslisten.

 29. Af j Martinez

  -

  “vis du ønsker en bedre velfærdspolitik for de svageste (etnisk danskere) end V, K , LA, S og R – og samtidig en mere restriktiv flygtninge- og indvandrerpolitik, så er der kun én mulighed for dig.

  Stem på Dansk Folkeparti. Fordelingspolitisk ligger de meget tæt på Enhedslisten.”

  Nej det ville det ikke være, da en stemme på DF er en stemme på LA..Og de fordoblet indvandringen under vko og har gjort det samme igen nu..Har lavet et utal af velfærdsforringelser, stemt for flere eu tiltag end andre partier, såvel som nok ender med at give skattelettelser til toppen til efteråret..

  Så nej, at stemme på det liberalistiske parti som socialist, ville være at skyde sig selv i foden..

 30. Af J. Hans en

  -

  En statsminister og en regering som har under 20 procent af stemmerne, er den mest asosiale regering som landet har haft i over hundrede år.
  Regeringen er ligesom VK regeringen gennemført, uduelig, magtfuldkommen, magtmisbrugende, korrupt og løgnagtig.
  Tingene skal jo hænge sammen.
  DF bakker 100 procent op om regeringens nedskæringer og asociale politik.
  Men det ved det segment som stemmer på DF ikke.
  Det må være herligt for DF at have landets dummeste vælgere.

  De fattige bliver fattigere.
  De udsatte og udstødte får det stadigt værre.
  Flygtninge ydmyges, nedgøres og umenneskeliggøres.
  Grænserne for nederdrægtigheder flyttes hele tiden.
  Løkke er væk på et tidspunkt. Ligesom Fogh.
  Men den befolkning som de har gjort ensrettet, fremmedfjendst, krigsliderlig, uden empati for de fattige og forfulgte, intolerant, smålig, ofte racistist og frygtsom.
  Den befolkning er vel fortabt.

 31. Af Hr. J H.

  -

  En statsminister og en regering som har under 20 procent af stemmerne, er den mest asosiale regering som landet har haft i over hundrede år.
  Regeringen er ligesom VK regeringen gennemført, uduelig, magtfuldkommen, magtmisbrugende, korrupt og løgnagtig.
  Tingene skal jo hænge sammen.
  DF bakker 100 procent op om regeringens nedskæringer og asociale politik.
  Men det ved det segment, som stemmer på DF ikke.
  Det må være herligt for DF at have landets dummeste vælgere.

  De fattige bliver fattigere.
  De udsatte og udstødte får det stadigt værre.
  Flygtninge ydmyges, nedgøres og umenneskeliggøres.
  Grænserne for nederdrægtigheder flyttes hele tiden.
  Løkke er væk på et tidspunkt. Ligesom Fogh.
  Men den befolkning som de har gjort ensrettet, fremmedfjendst, krigsliderlig, uden empati for de fattige og forfulgte, intolerant, smålig, ofte racistist og frygtsom.
  Den befolkning er vel fortabt.

 32. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er dansk solidaritet anno 2016 vel bedst udtrykt ved, at – importere så mange kriminelle udlændinge som mulig – lade dem begå diverse ulovligheder – dømme dem til ophold i femstjernede fængsler – eventuel udvise dem – og bagefter udvise vor dybeste solidaritet – fordi de ikke kan udvises – GRINER HØJT!

  Læs iøvrigt denne artikel på altinget.dk:

  “Konventionerne er blevet deres egen værste fjende”
  http://www.altinget.dk/artikel/149520-konventionerne-er-blevet-deres-egen-vaerste-fjende

 33. Af Hr. J H.

  -

  En statsminister og en regering som har under 20 procent af stemmerne, er den mest asosiale regering som landet har haft i over hundrede år.
  Regeringen er ligesom VK regeringen gennemført, uduelig, magtfuldkommen, magtmisbrugende, korrupt og løgnagtig.
  Tingene skal jo hænge sammen.
  DF bakker 100 procent op om regeringens nedskæringer og asociale politik.
  Men det ved det segment som stemmer på DF ikke.
  Det må være herligt for DF at have landets dummeste vælgere.

  De fattige bliver fattigere.
  De udsatte og udstødte får det stadigt værre.
  Flygtninge ydmyges, nedgøres og umenneskeliggøres.
  Grænserne for nederdrægtigheder flyttes hele tiden.
  De moralske grænser flyttes.
  Løkke er væk på et tidspunkt. Ligesom Fogh.
  Men den befolkning som de har gjort ensrettet, fremmedfjendst, krigsliderlig, uden empati for de fattige og forfulgte, intolerant, smålig, ofte racistist og frygtsom.
  Den befolkning er vel fortabt.

 34. Af J. Hans en

  -

  Kære Bente Dalsbæk.

  Det er et fremragende indlæg, som jeg har forfattet til din blog.
  Det skal jeg gerne selv medgive. Om end nødtvungent.
  Men du havde nu ikke behøvet at indsætte det tre gange.

  • Af Bente Dalsbæk

   -

   Det beklager jeg -dit indlæg var røget i ‘afventer’ og stod der åbenbart flere gange (og jeg havde været langsom om at godkende). Så jeg godkendte bare det hele. Jeg har prøvet at sætte så bredt et filter, at jeg ikke skal være flaskehals, og flest muligt bare ryger igennem – men nogen ryger altså i filteret alligvel:-(

 35. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Bente Dalsbæk,

  Kan du ikke lade alle indlæg gå igennem – og så efterfølgende slette de allermest rabiate. Det vil vise, hvor langt ude nogle debattører er, og hvorfor de ikke er ønskede på din blog.

 36. Af J M

  -

  Helt enig njh!

  Hvad stemmer du på forresten? Du har nægtet at være radikal og i enhedslisten, men i rød blok dog! altså sf eller s?
  S har jeg nu altid stemt for da…Men hvorfor hemmelighedskræmmeriet?

  Overvejer selv at flytte dertil..Men S må stramme mere op på indvandringen! Enig?
  Eller er det fup udmeldninger?
  🙂

  Liste ø har jo landets eneste nuværende stramme indvandrings politik, via deres kamp mod løndumpning?
  🙂

  Facts are facts! Men df har vundet her, via borgerlig medie manipulation.

 37. Af J.m Martinez

  -

  Helt enig njh!

  Hvad stemmer du på forresten? Du har nægtet at være radikal og i enhedslisten, men i rød blok dog! altså sf eller s?
  S har jeg nu altid stemt for da…Men hvorfor hemmelighedskræmmeriet???

  Overvejer selv at flytte dertil..Men S må stramme mere op på indvandringen! Enig?
  Eller er det fup udmeldninger?
  🙂

  Liste ø har jo landets eneste nuværende stramme indvandrings politik, via deres kamp mod løndumpning?
  🙂

  Facts are facts! Men df har vundet her, via borgerlig medie manipulation.

 38. Af Niels Juul Hansen

  -

  @J M

  Jeg har i mange år stemt på SF, men synes at det i dag er een stor rodebutik, som skød sig selv eftertragteligt i foden i sidste valgperiode.

  Det er ikke nemt at få alle sine mærkesager repræsenteret i eet parti, så jeg er ude og ’sondere terrænet’.

  Jeg vil foretrække et parti, som har en klar profil og som ikke kun tænker strategisk og populistisk (hvilket udelukker de fleste partier).

  Jeg må nok starte mit eget parti.

  Centrumvenstrepartiet. 🙂

 39. Af Javier Martinez

  -

  Helt enig igen..Overvejer også selv at stifte mit eget parti! 🙂 Det ville ihvertfald hjælpe hvis spærregrænsen var 0.5% så ,og et mandat..

  Personligt så jeg gerne et nyt parti som Enhedslisten, men med en stram indvandringspolitik over hele linien, og ikke kun mod østarbejderes løndumping. Sådan set mit eneste problem der..Og også mht. blot at aflevere alt til selvbestemmelse i kolonierne på Grønland, Færøerne.

  En alternativ model er naturligvis at fjerne topstyringen i partierne, og give medlemmerne total frihed til at stemme efter deres overbevisning..I dag gør få dette, da det forlanges at de indordner sig parti toppen,og når de gør er alt helvede løs. Så ville det at stemme på en kandidat, og ikke blot parti, få ny betydelse.

 40. Af Javier Martinez

  -

  ” »De andre« er blevet et storforbrugende monster af mærketøj, tivoliture og elektronik. Det er et niveau, som vi forældre har sat og dagligt sætter. ” Dalsbæk

  Borgerlige forældre ønsker simpelthen mere værdiløse mærke og prestige mærker for deres børn, på andres børns bekostning..Sådan har det altid været.
  Er selv vokset op under privilegeret forhold, Men der var ingen luksus, ingen brug for luksus, og jeg savnet det aldrig og er heller aldrig kommet til at interessere mig for det, mm. vi snakker musiksystemet og havannas…Men det er to elitære ting jeg giver mig selv-på tilbud! Jeg er jo en billig rad, der ikke bryder mig om at bruge penge, men også vil jeg skal sige det ærligt, jeg interesserer mig heller ikke for noget der koster kassen..Denne er uden tvivl kommet ind med modermælken som man siger. Værdier er ikke købt, og de største værdier er faktisk gratis.
  At sende en julegave på 1000 kr. til en fattig afrikanere og enlig mødre jeg har mødt, med en årsløn på dette niveau, er en stor fornøjelse..

  En af de mange grunde til at jeg foragter borgerlige, er deres manglende respekt især for andres børn…Jeg finder dem simpelthen så dybt egoistiske..

Kommentarer er lukket.